Ръководителите на германския национален отбор обмислят съвсем сериозно идеята за наемана на психолог, който да обслужва Миро Клозе и компания. Ремито 4:4 срещу Швеция в световна квалификация предизвика истински шок претърпяха футболните хора в Германия. Потресени останаха 13.61 млн. тв зрители на ARD, 70 000 запалянковци по трибуните на "Олимпиящадион" в Берлин и 13 играчи, участвали в най-големия срив в историята на бундестима. Селекцията на Йоахим Льов водеше с 4:0 до 61-вата минута, но в оставащия половин час допусна изравняване и за първи път в 104-годишната си история отборът пропиля аванс от 4 гола.

Медиите предложиха намирането на специализирана помощ за националите. "Травмата от европейското първенство е прясна, а играчите на Байерн още разсъждават и над вицешампионския си требъл. Може ли сега спортният психолог д-р Ханс-Дитер Херман да помогне на футболистите? Той работи за футболния съюз, но тази година едва ли ще може повече да се ангажира с националите", написа таблоидът "Билд".

На обратния полюс бяха медиите в Швеция. Коментатор на националната телевизия SVT нарече мача "най-големия удар в историята на шведския спорт". В. "Афтонбладет" пък обобщи ситуацията така: "Швеция не се нуждае от нов национален стадион в Стокхолм. Вече имаме такъв в Берлин."