Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман заяви, че подновяването на договора му зависи от офертата на федерацията.

Попитан за бъдещето си, Нагелсман отговори: "Това зависи доста и от предложението. Генерално погледнато, разбира се, че съм щастлив, когато ръководителите са доволни от треньорския екип. Има доста детайли, които ще трябва да обсъдим с шефовете и с агентите ми. Хората начело скоро ще разберат дали ситуацията е ок с мен или не, но това няма нищо общо с финансовия аспект."

"Не е невъзможно, но и не е гарантирано. Сега фокусът е насочен върху предстоящото Европейско първенство", каза още старши треньорът на състава на Германия пред телевизия ZDF по повод евентуално удължаване на договора му.

Бившият треньор на Байерн похвали халфа на Реал Мадрид Тони Кроос, който се завърна в отбора. "Той е невероятен, ако трябва да съм честен. Всички знаем, че той е изключителен футболист с топката в крака, но той бе отличен и при единоборствата. Бързо се интегрира, което е чудесно", заяви специалистът след победата с 2:0 над Франция в контролна среща в събота вечер.