Една от украинските легенди на световния футбол Олег Саленко, който подели с Христо Стоичков голмайсторския приз на Мондиал 1994 в САЩ с екипа на Русия, скандализира с поведението си по време на карантина заради пандемията от коронавирус, обиждайки полицаи и журналистка.  

Бившият нападател на Зенит (Санкт Петербург), Динамо (Киев), Валенсия и Рейнджърс е организирал футболен мач на игрище в украинската столица Киев, нарушавайки забраната за публично събиране на повече от 10 души на едно място. Веднага на мястото пристигнали полицаи и телевизионен екип, който да заснеме как Саленко нарушава правилата на безопасност за здравето на хората.

Органите на реда направили забележка, а бившият футболист е започнал да обижда полицаите и репортерката от телевизията. Саленко й казал, че тя иска да си спечели слава и известност, като прави репортаж на негов гръб.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Да, ти! А не аз! На мене име повече не ми трябва. Моето име е достатъчно известно“, крещял Саленко.

"Жалко е да не познаваш такива хора. Ще ти кажа името си. Само за интервюто ти трябва да плащаш пари. Искам да науча тази система веднъж“, продължил 50-годишният бивш футболист, който след това си сложил маска и казал: "И какво по дяволите. Трябва ли да я нося? Писна ми от тази маска."

След това участващите в мача били отпратени по домовете си, а на Саленко му е съставен протокол за нарушаване на обществения ред. Той обаче отказал да се подпише и да си признае вината. В присъствието на свидетели е заведен препис и най-вероятно ще му бъде наложена административна глоба по един или няколко члена от закона.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!


Моментът във видеото е след 20-ата минута!