Халфът на Рома Даниеле де Роси получи наказание от три мача заради червения картон, който получи в дербито срещу Лацио през уикенда.Звездата на “вълците” още през първото полувреме бе изгонен, след като удари в лицето Стефано Маури от противниковия отбор. Лацио спечели мача с 3:2, а санкцията от Дисциплинарната комисия на италианската федерация е логична.

След края на дербито на Вечния град 29-годишният футболист на Рома се извини на пострадалия, но вече бе късно за прошка. Де Роси беше оставен извън състава на националния отбор на Италия за контролата с Франция в сряда в Парма. Селекционерът на “скуадра адзура” Чезаре Прандели подчерта, че наказанието на Де Роси трябва да му бъде за урок.

„Нямам никакви съмнения в Даниеле като човек. Случват се такива неща и той знае, че не трябваше да реагира по този начин, коментира Прандели. - Наказанието трябва да му служи за урок. Той не трябва да повтаря тази грешка. За съжаление той отиде твърде далеч. Не съм разговарял лично с него, но ще го направя." Санкцията е втора подобна за Даниеле, който преди евроквалификацията срещу Словения се спречка с Марио Балотели.