Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо беше наказан с глоба от Футболната асоциация (ФА) на Англия заради саркастичен коментар по адрес на главния съдия на мача със Съндърланд (1:2) от миналия уикенд Майк Дийн. Асистентът на португалеца Руи Фариа също беше глобен, както и бразилският халф Рамирес, също за непристойно поведение спрямо длъжностни лица.

На 19 април Специалния обвини съдийската бригада начело с Майк Дийн за поражението от Съндърланд. „Сините" допуснаха чудовищна издънка, която позволи на Ливърпул да дръпне с 5 точки на върха във Висшата лига.

Решителният момент в мача на „Стамфорд Бридж" настъпи десетина минути преди края, когато Джоузи Алтидор стъпи върху хвърлилия се на шпагат Сесар Аспиликуета в наказателното поле, а реферът Дийн посочи "бялата точка". Оттам Фабио Борини - бивш играч на Челси, а по настоящем собственост на Ливърпул - бе точен и донесе трите точки на „черните котки".

"Първо искам да поздравя моите играчи. Те дадоха всичко, опитаха всичко, раздадоха се напълно на терена, от първата до последната минута. После искам да поздравя и Съндърланд. Те спечелиха три важни точки без значение как и защо, заяви Специалния. - Съдията Майк Дийн мисля, че беше фантастичен. Невероятно представяне, така че поздравления и за него. Поздравления и за Майк Райли (съдийският наблюдател - б.р.). Начинът, по който организираше решенията, беше изумителен. Изпълни поставените цели. Нямам какво повече да кажа."