Лидерите в класирането на Серия „А“ Ювентус и Рома ще бъдат без треньорите си в последните си мачове в италианското първенство за годината. Както е известно, „Старата госпожа“ има аванс от една точка пред „вълците“ в класирането на италианското първенство.
 
Наставникът на „бианконерите“ Масимилиано Алегри е лишен от правото да води отбора си за един мача заради обида към съдиите след равенството 1:1 със Сампдория в неделя. Така Алегри няма да стои до резервната скамейка на „Старата госпожа“ в срещата с Каляри в четвъртък.
 
Треньорът на Рома Руди Гарсия е наказан за два мача, след като има разправия със стюард при победата на тима си с 1:0 над Дженоа в неделя. Той няма да води „вълците“ срещу Милан в събота и срещу Удинезе на 6 януари. Рома пък е глобен с 20 000 евро, тъй като е отказал съдействие при разлесването на случая. Гръцкият защитник на римския клуб Хосе Холебас е лишен от състезателни права за един мача заради обиден жест към феновете на Дженоа.
 
„Грифоните“ са глобени с 30 000 евро заради поведението на феновете си. Аржентинският футболист на тима Диего Пероти няма да има право да играе в три мача заради нападение над играч на Рома в края на мача