Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти може да не води повече тима в Примера до края на сезона. Причината за това е поведението му след срещата с Валенсия, която завърши при резултат 2:2.

Съдията на мача Карлос Гомес е описал в доклада си след двубоя, че 55-годишният специалист не е скрил недоволството си от него и един от асистентите му, като иронично ги е аплодирал след двубоя. Наказанието за подобно провинение е 2 или 3 мача. До края на сезона остават два кръга.

При наказание за Анчелоти може да се окаже, че мачът с Валенсия е бил последен за него начело на Реал (Мадрид) в Испания. Слуховете за уволнението на италианеца са всекидневни. Титлата почти се изплъзна от тима, който пък отпадна и от турнира за Купата на Краля.

Анчелоти може да се сбогува със скамейката на Реал (Мадрид) още в сряда, когато е реваншът от полуфиналите на Шампионската лига срещу Ювентус. Ако „кралския” клуб не успее да стигне до финал, то Анчелоти със сигурност си тръгва, пишат в Испания. Първата среща в Торино завърши при резултат 2:1 за Ювентус.