Няколко футболисти на Лион може да бъдат наказани, след като си позволиха да скандират обидни реплики по адрес на кръвния враг Сент Етиен. Те атакуваха словесно съперника, след като спечелиха Купата на Франция, побеждавайки на финала с 1:0 третовивизионния Кевили. 

След края на мача играчите излязоха пред хотела, за да покажат трофея на своите фенове. Съответно екзалтирана тълпа започна да обижда омразния си съперник Сент Етиен, като в общия хор се включиха редица играчи, сред които Крис, Максим Гоналон, Александре Лаказет, Самюел Юмтити и Джими Бриан.

"Задължение е на футболистите и на официалните лица от клубовете да не предприемат действия, които биха провокирали запалянковците, изригна президентът на Сент Етиен Бернар Каясо. - Случилото се е признак за липса на достойнство. Има големи дербита като примерно Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед, на които обаче не можеш да си представиш, че играчите ще пеят подобни песни. Всички в клуба сме шокирани."

"Ако по някаква причина на следващото дерби се стигне до насилие, то футболистите на Лион ще са отговорни за това. Те подклаждат омраза", написа в Туитър вратарят на Сент Етиен Жереми Жано.

За подобен гаф преди година бившият защитник на Олимпик Марсилия Тайе Тайво беше наказан за един мач и глобен с 20 000 евро.