Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио е решен да намали отборите в Серия "А" до 18. Най-вероятно това ще се случи през 2016 година, като така се очаква да се намалят разходите на отборите, да се разреди календарът и да се повиши качеството на футбола.

"Намаляването на отборите на 18 е голямата ни цел за 2015 година, както и класирането на националния отбор на Евро 2016. Смятам да гласуваме тази промяна през следващата година и тя да бъде въведена от сезон 2016-17. Тогава Серия "А" ще стане от 18 отбора, като тепърва ще мислим колко тима ще има в Серия "Б" и в по-долните дивизии", заяви Тавекио.

"Няма как да поготвиш отбора за Европейското първенство само да 18 дни. Нормалното време е около 28 дни, но вярвам, че със съдействието на всички ще можем да измислим нещо. Аз лично искам първенството да завърши по-рано. Говоря с Конте всеки ден, той е прекрасен човек и страхотен треньор. Италианската федерация никога не изоствя националния селекционер. Важно е той да получава нужната подкрепа. За всеки е ясно, че националният отбор влияе върху първенството. Всеки който не е съгласен с това, явно не иска да вижда израстване на футбола в страната. Националният отбор винаги е на първо място", допълни шефът на италианския футбол.