Тежки дни предстоят за звездите на Манчестър Юнайтед след провала в Шампионската лига. Както е известно, отборът загуби от Базел с 1:2 преди няколко дни и завърши на трето място в групата, което му отреди участие напролет в Лига Европа. Заради сътресението ръководството на “червените дяволи” предприема нова финансова политика. Заплатите и бонусите на играчите ще бъдат намалени, пише “Телеграф”. Причината е отпадането от най-комерсиалния клубен турнир.

Димитър Бербатов и компания получаваха сериозни премии заради успехите си в Шампионската лига. В следващите месеци до края на сезона обаче българинът и останалите футболисти ще се простят с хубавите бонуси, част от които идваха като премия от УЕФА. Участието на “червените дяволи” в Лига Европа ще донесе нищожни пари в сравнение с тези, които се заработват в най-комерсиалната клубна надпревара.

Изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил обяви, че е получил заповед от собствениците от семейство Глейзър за нов финансов план. Очаква се цените на билетите и абонаментните карти за мачовете на тима също да поскъпнат. Феновете обаче вече изразиха недоволство, тъй като “червените дяволи” отпаднаха освен от Шампионската лига и от Карлинг Къп.

Привържениците не са съгласни да получат пакет билети, в който са включени двубоите от Лига Европа. Ръководството обаче задължава привържениците да си купуват пропуски за срещите от втория по сила турнир, ако те притежават абонаментна карта. Клубът е на загуба и с 20 милиона паунда, които щяха да постъпят в клубната хазна от различни бонуси от УЕФА и продажбата на телевизионни права./БЛИЦ