Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че има вероятност финалът или други мачове от Шампионската лига да се играят на територията на САЩ. Това може да се случи след 2025 г. До момента финална среща от турнира не е игран на територията на друг континент.

„Обсъждали сме варианта за финал на турнира в САЩ. Имаме строг график на домакинствата. През тази година е в Истанбул, през 2024 г. е в Лондон, а след това в Мюнхен. По-нататък ще видим. Възможно е и да е в САЩ“, заяви словенецът в интервю за канала „Men in Blazers“ в „You Tube“.

„Футболът придобива изключителна популярност в САЩ напоследък. Американците са готови да платят сериозни суми пари, за да гледат най-добрите. Те следят европейския футбол по същия начин, както европейските фенове гледат НБА. Това е много важен и обещаващ пазар за развитие“, допълни Чеферин.

Както е известно, САЩ, Мексико и Канада са домакини на следващото световно първенство, което ще се проведе през 2026 г. Приема се, че един финал на Шампионската лига на американска територията точно преди Мондиал 2026 ще изиграе изключителна роля в рекламирането на планетарния шампионат.