ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Колумбия спря серията от шест поредни победи на Испания, спечелвайки с 1:0 контролата, играна на "Лондон Стейдиъм". Единственото попадение отбеляза Даниел Муньос от Кристъл Палас в 61-ата минута. Това се оказа достатъчно на колумбийците за престижния успех над един от най-силните отбори в Европа. 

Първият точен удар бе отправен от Алехандро Грималдо, но не успя особено да затрудни вратаря на Колумбия Камило Варгас, който улови. В 9-ата минута Микел Мерино се озова на добра позиция, засече с глава, но над вратата.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Играчите на "Ла Фурия" продължаваха да създават по-добрите положения. В 18-ата минута Грималдо центрира, Вивиан засече, но в аут. 

Колумбия създаде първата си добра възможност в 21-ата минута след заучено положение от фаул. Матуо Касиера стреля, стражът на Испания и Арсенал Давид Рая спаси.

Втората част започна с отлична възможност за Испания. Aймерик Лапорт свали с глава към Алваро Мората, който стреля от воле, но вратарят спаси. Колумбия имаше нов шанс в 56-ата минута. Хамес Родригес стреля опасно, Алекс Ремиро обаче се намеси решително.

В 61-ата минута южноамериканците откриха резултата. Луис Диас получи по лявото крило, финтира противник и центрира за Даниел Муньос, който с акробатичен удар успя да отбележи - 0:1.

В 70-ата минута Педро Поро пропусна да изравни, стреляйки на сантиметри от гредата.

Колумбия можеше да реши всичко в 86-ата минута, когато Даниел Муньос шутира, но Алекс Ремиро спаси. В добавеното време халфът на Реал Сосиедад Микел Мерино пробва мерника си без успех и Испания загуби. За Колумбия това беше 20-ти пореден мач без загуба. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!