Един от най-големите футболни таланти на социалистическа Германия е намерен мъртъв. Тялото на 53-годишния Йорг Щюбнер е открито от майка му в апартамент на десететажна панелка в Дрезден. Полицията изключва възможността за самоубийство.

Щюбнер е една от футболните звезди на ГДР през 80-те години на ХХ век, като записва 47 мача и един гол за националния отбор на Източна Германия. Единственото му попадение е във вратата на България, пазена от Борислав Михайлов, в 30-ата минута на 13 април 1988 година при 1:1 в Бургас. За нашите национали точен в дебюта си е Трифон Иванов, който се разписва девет минути преди края.

Йорг Щюбнер играе като халф на Динамо (Дрезден) заедно с Улф Кирстен и Матиас Замер. За разлика от тях обаче, той не успява да пробие в елитния спорт на обединена Германия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Ако не беше станало обединението, щях да имам семейство, деца и треньорска работа“, твърди Йорг Щюбнер приживе.

Улф Кирстен публикува на профила си в „Инстаграм“ снимка с бившия си съотборник и написа: „Дълбоко съм потресен от загубата на Щюбс“. Щюбнер участва в прощалния мач на Кирстен през 2003 година в Дрезден и вкарва последния си гол на стадиона на Динамо.

През последните години той страда от депресия и зависимост към наркотици и алкохол. Преди известно време бившият футболист опита да измъкне от порочния кръг чрез работа като събирач на земеделска реколта на Канарските острови. Преди година беше глобен от властите, след като заплаши свой съсед с газов пистолет.