Британските медии не престават да твърдят, че Димитър Бербатов ще бъде продаден от Манчестър Юнайтед през лятото и поради причина постоянно изникват нови заместници на българина. Този път таблоидът “Сън”, който от известно време е подел кампания срещу Бербо, твърди, че френският национал Никола Анелка ще замени Митко на “Олд Трафорд”.

Според изданието 31-годишният Анелка има договор с Челси за още една година, но в момента текат преговори за продължаването му с още два сезона. “Сън” обаче твърди, че Манчестър Юнайтед е готов с оферта, ако разговорите на французина и “сините” стигнат до задънена улица.

Сър Алекс Фъргюсън бил почитател на френския нападател и вече на два пъти се разминавал с привличането му на “Олд Трафорд”. Първият случай е през 2002 г., когато Анелка отиде под наем в Ливърпул от Пари Сен Жермен, а вторият е от януари 2008 г. Тогава французинът смени Болтън за Челси срещу 18 милиона паунда.

“Сън” твърди, че Сър Алекс иска Анелка за заместник на Бербатов и шотландецът е убеден, че това ще струва на Манчестър Юнайтед около 8 милиона паунда. Френският нападател щял да бъде идеалният партньор на Уейн Рууни в атаката на “червените дяволи”./БЛИЦ