Журналисти от Саудитска Арабия дадоха отговор на въпроса защо бе освиркван ликът на футболната легенда Франц Бекенбауер преди полуфинала за Суперкупата на Испания между Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) - 5:3.

Мнозина пред ТВ екраните останаха шокирани от проявеното неуважение, а в интернет се надигна недоволство. Оказа се, че културни различния стоят в основата на поведението на феновете от Саудитска Арабия.

Според журналист от Саудитска Арабия, който бе потърсен от Cadena SER, в Саудитска Арабия не се гледа с добро око на този начин на изразяване на почит към починал човек – чрез минута мълчание.

Точно заради това местните фенове са освирквали в момента, в който играчите, треньорските щабове и феновете от Европа не можеха да повярват какво се случва.

„Това няма нищо общо с Бекенбауер, а е културен въпрос. Това е обичай, традиция в Саудитска Арабия. Тук не се приема да се мълчи в памет на починал. Счита се за нещо лошо“, заяви въпросният журналист.

Тази вечер от 21:00 часа е другият полуфинал в турнира, като се очаква на него да не бъде почетена паметта на Кайзера по подобен начин, за да се създават поводи за ново напрежение.