ФИФА се похвали, че е намерена част от исторически трофей, който се считаше за безвъзвратно загубен. В сградата на световната централа в Цюрих е открита основата на купата „Жул Риме“.
 
Трофеят е връчван на световните шампиони от 1930 до 1970 г., когато Бразилия става планетарен първенец за трети път и получава правото да задържи купата за вечни времена. Златната статуетка обаче е открадната през 1983 г. и оттогава никой не я е виждал. Предполага се, че крадците са я претопили заради златото.
 
Намереното в Цюрих парче е оригиналната осмоъгълна основа на купата „Жул Риме“, която се използва до 1950 г. След това е направена поправка и от 1954 г. трофеят е с нова основа.
 
„Мислехме, че тази основа е загубена в Бразилия. Това е като да откриеш египетска мумия. Находката е безценна. Не може да се сложи цена, както не може и на някаква семейна ценност. Според мен нито един друг президент на ФИФА след Жул Риме не е виждал тази основа“, обяви Давид Осейл – директор в музея на ФИФА.
 
10-сантиметровото осмоъгълно парче ще бъде изложено в Музея на световния футбол на ФИФА в Цюрих, който ще отвори врати през март 2016 г. Купата „Жул Риме“ носи името на бившия президент на ФИФА – французина Жул Риме, който е начело на световния футбол от 1921 до 1954 г. Той е инициатор на създаването на световните първенства.