Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо не успя да помогне на Еквадор да запише първа победа в група „В“ на Копа Америка. 23-годишният таран влезе в игра в последните осем минути при равенството 2:2 с Перу. Преди появата на Кайседо на терена, съотборниците му се издъниха и пропиляха аванс от два гола.

Еквадор поведе в 23-ата минута, когато Ренато Тапиа засече в собствената си врата центриране на Первис Еступинян. В третата минута на добавеното време на първата част Айртон Пресиадо удвои, след като получи топката след изпълнение на фаул от Дамиан Диас.

През втората част Перу стигна до равенството. Това стана благодарение на родения в Италия Джанлука Лападула, който се отличи с гол и асистенция. Лападула първо се разписа в 49-ата минута, а пет минути по-късно подаде за изравнителното попадение на Андре Карийо.

До края на мача и двата отбора пропуснаха възможности да стигнат до победата. В 82-ата минута Жорди Кайседо се появи в игра на мястото на играещия в Атлетико Минайро полузащитник Алан Франко.

Еквадор е на четвърто място в група „В“ на Копа Америка с актив от две точки. Перу е трети с четири, колкото има и вторият Колумбия, но перуанците имат мач по-малко. Лидер е Бразилия с 9 т., а на последното място с две точки е Венецуела. За следващата фаза се класират първите четири отбора от всяка група.

ЕКВАДОР – ПЕРУ 2:2
1:0 Тапиа (23-автогол), 2:0 Пресиадо (45+3), 2:1 Лападула (49), 2:2 Карийо (54)

Еквадор: Галиндес, Арболеда, Еступинян, Пресиадо, Инкапие, Диас (64-Мена), Пресиадо (90+2-Мартинес), Мендес (81-Нобоа), Франко (82-Ж. Кайседо), Кайседо, Кампана (64-Естрада)

Перу: Гайесе, Корсо, Рамос, Кайенс, Трауко, Йотун (90+3-Иберико), Куева (86-Араухо), Карийо, Тапиа, Пеня (78-Картахена), Лападула (78-Оменьо)

Гояния, „Естадио Олимпико Педро Лудовико Тейшейра“
Съдия: Хесус Хил (Испания)
Жълти картони: Инкапие (Еквадор); Рамос (Перу)