Първият 1/16-финал на Лига Европа между Аякс и Стяуа още не се е изиграл, а медиите в Румъния вече нападнаха съдията на мача. Както е известно, УЕФА даде наряд за двубоя на “Амстердам Арена” на най-добрия български рефер Станислав Тодоров.
 
В информациите на север от Дунав припомнят случай от миналата година, свързан с контролата Румъния – Уругвай (1:1). Тогава за съдия на мача е назначен унгарецът Виктор Касай. След това в Румънския футболен съюз се получава писмо от нигерийски футболен агент, който твърди, че Касай не може да свири контролата и предлага български съдия.
 
Предполага се, че въпросният нигериец е замесен със сингапурската тотомафия. Бърза реакция на БФС и румънските им колеги установява опита за далавера. Президентът на румънския футболен съюз Мирча Санду препрати случая към Интерпол, Европол и ФИФА.
 
Тогава името на предложения български съдия не стана известно, въпреки че се носеше слух, че това е Станислав Тодоров. Още преди година от БФС категорично отрекоха тази възможност.
 
Сега обаче в румънските медии са категорични, че тогава предложеният от нигерийския агент съдия е бил именно шуменският рефер. Те алармират, че съдията на мача е заподозрян за връзки с тотомафията.
 
Станислав Тодоров беше избран за най-добър футболен съдия в България за последните две години. Стабилното му представяне в международните мачове не остана незабелязано от УЕФА и през декември той свири мача от Шампионската лига между Динамо (Загреб) и Динамо (Киев) (1:1).