Наполи не успя да победи на свой терен Ювентус и се стигна до подялба на точките след голово шоу за крайното 3:3 в отложен мач от италианската Серия „А”. Головете за тима от града в подножието на вулкана Везувий вкараха Марек Хамшик (23) и Горан Пандев (41 и 68), а за „бианконерите” точни бяха Алесандро Матри (48), Марсело Естигарибиа (72) и Симоне Пепе (80).

С първия съдийски сигнал инициативата взеха гостите от Торино, като черногорският национал Мирко Вучинич имаше чудесна възможност да открие резултата, но пропусна. След четвърт час игра Пирло събори Лавеци в наказателното поле на „бианконерите” и логично последва дузпа, която обаче една от звездите на домакините Марек Хамшик не успя да реализира. Словашкият национал обаче остана непокрит в 23-ата минута и засече центриране от фаул право в мрежата за 1:0. „Старата госпожа” изпадна в шок и последваха два сериозни пропуска на Горан Пандев, който все пак в 41-ата минута се възползва от грешка в отбраната на гостите и покачи на 2:0.

Веднага след почивката, в 48-ата минута, Алесандро Матри бе точен за 2:1 след пас на чилийския национал Артуро Видал. Отговорът на Наполи не закъсня и в 68-ата минута Горан Пандев получи пас от Маджо и отново даде два гола аванс на своя тим – 3:1. „Бианконерите” обаче не се предадоха и в рамките само на 8 минути стигнаха до равенството. Първо в 72-ата минута Марсело Естигарибиа намали на 3:2 след асистенция на Матри, а след това в 80-ата минута Симоне Пепе доведе нещата до 3:3 след пас на Киелини.

След равенството Юве остана начело в класирането с 25 точки, докато Наполи се изкачи на шесто място със 17 пункта.

Наполи – Ювентус 3:3
1:0 Марек Хамшик (23), 2:0 Горан Пандев (41), 2:1 Алесандро Матри (48), 3:1 Горан Пандев (68), 3:2 Марсело Естигарибиа (72), 3:3 Симоне Пепе (80)