Наполи победи трудно у дома съперника на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Лацио с минималното 1:0 и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия. Така тимът на Рафаел Бенитес детронира носителя на трофея и ще спори с Рома за място на финала този сезон.

„Римските орли” бяха без голмайстора си Мирослав Клозе, но въпреки това успяха да удържат равенството през първата част. След тихо първо полувреме новото попълнение на домакините Жоржиньо с фантастичен удар от левия ъгъл нацели дясната греда в 43-та минута, което бе и най-опасното положение преди почивката.

След почивката домакините погледнаха по-смело в атака и усилията им дадоха резултат едва в 82-ата минута, когато испанецът Хосе Кайехон даде чудесно извеждащо подаване към аржентинския национал Гонсало Игуаин, който се разписа за 1:0. До края на мача гостите опитаха всичко да върнат гола и да вкарат мача поне в продължения, но не успяха  и отпаднаха от турнира.

Полуфиналите за Купата на Италия са Наполи – Рома и Удинезе – Фиорентина, като в тази фаза на турнира съперниците ще играят по две срещи на разменено гостуване.