Наполи победи Емполи с 2:0 като гост на „Стадио Карло Кастелани“ в мач от 24-ия кръг на италианската Серия А и записа осми пореден успех в първенството.

Двубоят започна с натиск от страна на лидера в класирането в Италия. В 17-ата минута Хвица Кварацхелия центрира за Джовани Ди Лоренцо, който подаде успоредно на голлинията. Адриан Исмайли обаче засече в собствената си врата, а Наполи излезе напред в резултата (1:0).

Кварацхелия бе намерен от свой съотборник на границата на наказателното поле на Емполи в 28-ата минута. Грузинецът шутира в долния десен ъгъл, но ударът му бе отразен от Гулиелмо Викарио.

След рикошет Виктор Осимен се оказа на правилното място в правилния момент, за да чукне топката във вратата на Емполи в 28-ата минута, с което да удвои преднината на Наполи (2:0).

След центриране от корнер в 35-ата минута Мин-Джае Ким се извиси над всички и отправи изстрел с глава, с който преодоля Викарио, но топката рикошира в напречната греда.

Второто полувреме отново започна с натиск от страна на Наполи. В 53-ата минута Ървинг Лосано шутира от границата на наказателното поле след рикошет, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Викарио.

Виктор Осимен прати топката за трети път във вратата на Емполи в 61-ата минута, но голът не бе зачетен заради засада на голмайстора на Наполи.

След като бе паднал на земята Марио Руй си протегна крака, удряйки съперников играч в слабините, заради което си действие бе изгонен в 67-ата минута на двубоя.

Осимен бе намерен на чиста позиция в наказателното поле на Емполи в 82-ата минута. Нападателят засече с едно докосване, но ударът му бе пласиран право в тялото на Викарио.

След този успех Наполи събра 65 точки и вече е на 18 точки от втория във временното класиране – Интер. Емполи пък е на 12-о място с 28 точки в актива си.