Наполи победи с 2:1 Чезена след спорен гол на Горан Пандев малко преди края на 1/8-финалния мач за Купата на Италия. По този начин тимът на Валтер Мадзари продължава в следващата фаза, където ще срещне победителя от сблъсъка между Интер и Дженоа, който ще се играе на 19 януари.

18-годишният талант от Чезена Стефан Попеску смълча трибуните на "Сан Паоло", откривайки резултата за госитте в 20-ата минута. Малко след това обаче младокът получи контузия и се наложи да бъде заменен принудително.

През първото полувреме Чезена можеше да удвои преднината си, но със сериозен пропуск се отчете Винченцо Ренела.

След почивката Наполи пое инициативата и изравнителното попадение не закъсня. Вкара го звездата Единсон Кавани в 65-ата минута.

В 86-ата влезлият като резерва на почивката на мястото на новото попълнение Едуардо Варгас - Горан Пандев, донесе победата на Наполи. 28-годишният македонец изпълни пряк свободен удар от малък ъгъл, вратарят на Чезена Никола Равалия изби топката, като не стана ясно дали тя е преминала голлинията. Страничният съдия маркира попадението, с което изнерви до краен предел футболистите на гостуващия тим, които се нахвърлиха върху него да му искат обяснение. Реферите бяха категорични в решението си и така Наполи се класира на 1/4-финалите за Купата на Италия.


szólj hozzá: Napoli 2-1 Cesena