Наполи ще продължи да защитава Купата на Италия, след като елиминира Удинезе на 1/8-финалите след дузпи (5:4). Редовното време завърши 1:1, а продълженията – 2:2. Тимът на Рафаел Бенитес не успя да се възползва от възможността, че игра над 50 минути с човек повече.
 
Българският талант Антонио Вутов остана неизползвана резерва за „зебрите“. Наполи можеше да открие резултата още в 4-ата минута, но Дрис Мертенс пропусна дузпа за домакините. След това Валтер Гаргано удари и греда за „сините“.
 
Сирил Теро изненадващо даде аванс на Удинезе в 58-ата минута, но само седем по-късно Жоржиньо изравни от дузпа. В 68-ата минута домакините се оказаха с човек повече, тъй като Силван Видмер беше изгонен за втори жълт картон.
 
Марек Хамшик даде аванс на Наполи в 99-ата минута с мощен удар извън наказателното поле, но пет минути по-късно резервата Панайотис Коне изравни за гостите. Бразилецът Алан направи решителния пропуск при дузпите за „зебрите“. Той не успя да вкара петото изпълнение за тима на Андреа Страмачони. Преди това Фернандеш, Гилерме, Коне и Данило бяха точни.
 
Победната дузпа за тима на Рафаел Бенитес беше отбелязана от Гонсало Игуаин, който се появи в игра в 111-ата минута. Преди това точни от бялата точка за домакините бяха Де Гузман, Жоржиньо, Место и Хамшик. На 1/4-финалите за Купата на Италия Наполи ще играе срещу Интер, който в сряда елиминира Сампдория с 2:0
 
3_11.jpg