Наполи официално обяви новия си треньор. Това е бившият селекционер на националния отбор на Италия Антонио Конте. 54-годишният специалист подписа договор за три сезона, обяви официалният сайт на неаполитанският клуб.

"Наполи е клуб от световно значение. Вълнувам се от възможността да застана начело на отбора. Мога да гарантирам само едно нещо: ще дам всичко от себе си за израстване на Наполи. Моят ангажимент, заедно с този на моя персонал, ще бъде изцяло отдаване за постигане на целите“, обяви Конте пред официалния сайт на клуба от Наполи.

„Много съм горд, че Антонио Конте е новият треньор на Наполи. Топ специалист, лидер, с когото съм сигурен, че може да започне необходимото обновяване след края на цикъла, който ни доведе до спечелването на титлата миналата година. Днес се отваря важна нова глава в историята на Наполи“, заяви президентът на клуба Аурелио де Лаурентис.

Конте беше без работа от 26 март 2023 г., когато се раздели с Тотнъм по взаимно съгласие. В периода 2014-16 беше начело на националния отбор на Италия. През кариерата си е бил нреньор още на Ювентус, Челси, Интер, Аталанта и др. Със „Старата госпожа“ печели тни шампионски титли и два пъти Суперкупата на Ипалия. С Челси триумфира във Висшата лига през 2017 г., а година по-късно ликува с ФА Къп. През 2021 г. извежда Интер до Скудетото.