Наполи ще обжалва до дупка решението на италианската футболна федерация да отнеме две точки от актива на тима. Повод за санкцията стана признанието на бившия вратар Матео Джанело, че е направил опит да включи Канаваро и Грава в схема за манипулиране резултата от мача със Сампдория през май 2010 година.

Заради факта, че клубът носи отговорност за играчите си, неаполитанци се простиха с 2 точки от актива си, а в следващите 6 месеца трябва да се оправят без двамата бранители. Освен това клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 70 хиляди евро.

„Президентът Аурелио Де Лаурентис, треньорът Валтер Мадзари и целият отбор е уверен, че футболен клуб Наполи по никакъв начин не нарушил правилата. След като не попада в категорията на остарелия и излязъл от употреба принцип на обективна отговорност, футболен клуб Наоли не може да се съгласи с решението на Дисциплинарния комитет. Подобно решение трябва да се вземе преди старта на сезона или след неговия край. От датата на инцидента досега измина достатъчно време за оценка и вземане на решение. Ще направим всичко по силите си тази несправедливост, на която сме жертва да бъде променена“, написаха от клуба на официалния си сайт.