Наполи спечели и двата си мача срещу Ница с по 2:0 и с общ резултат 4:0 се класира за групите на Шампионската лига. Така италианската Серия "А" ще има три отбора в най-престижния европейски клубен турнир за първи път от сезон 2013/14, но шампионът Ювентус и Рома ще бъдат ощетени от класирането на Наполи, съобщава Calcio e Finanza.

Според специализирания сайт тимът от Неапол ще получи около 40 милиона евро за участието си в Шампионската лига този сезон. Ако Наполи не бе успял да се класира за групите, Ювентус и Рома щяха да си поделят полагащите се от втория транш 110 милиона евро от УЕФА за италианските отбори в турнира. 

Тъй като завърши трети в Серия "А", Наполи ще вземе 15% от първия транш - 8,25 млн. евро. Шампионът Ювентус взима 50% - 27,5 млн. евро, а на Рома се полагат 35% - 19.25 млн. евро.

Вторият транш от парите се разпределя по равно между всички участници Италия - по 18,3 милиона евро. Отделно от това още 12.7 млн. евро отиват автоматично при всички отбори в групите, а Наполи си спечели още 2 млн. евро заради успешното преминаване на плейофите. Така общите приходи на тима ще са 39,3 млн. евро, за Рома парите ще са 50,3 млн. евро, а Ювентус ще прибере 58,5 млн. евро.

Отделно от всики тези приходи всеки тим в турнира получава по около 1,5 милиона евро за победа в който и да е от мачовете в груповата фаза.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!