Рома победи с 3:1 като гост Наполи в дербито на 16-ия кръг на италианската Серия “А”. “Вълците с треньор Луис Енрике продължават с доброто си представяне, след като в миналия кръг направиха равенство 1:1 с лидера Ювентус. В класирането двата отбора вече са съседи с по 21 точки на шесто и седмо място, колкото имат още Дженоа и Катаня.

Рома поведе още в 3-ата минута след автогол на вратаря на Наполи Морган де Санктис. Аржентинецът Ламела направи серия от финтове по левия фланг и после опита центриране, но рикошет заблуди вратаря на домакините Морган Де Санктис, който си вкара автогол. След няколко минути Ламела можеше да удвои. До края на първото полувреме огромен пропуск направи един от лидерите на Наполи Марек Хамшик, който от два метра пред опразнената врата стреля над гредата.

Второто полувреме започна с мощен натиск на Наполи. Попадение на домакините беше справедливо отменено заради нарушение, а в 54-ата минута Лавеци пропусна чудесен шанс да изравни. В 59-ата минута Тоти центрира към Освалдо и голмайсторът на Рома покачи на 2:0. В 82-ата минута Хамшик взе малък реванш за пропуска от първото полувреме, след като намали на 1:2. В заключителните минути на двубоя обаче гостите от Рим окончателно убиха интригата, реализирайки трети гол. Фабио Симплисио стреля опасно, топката рикошира в бранител на Наполи и влетя в мрежата на домакините./БЛИЦ