Наполи се издъни и завърши 0:0 с опашкаря Киево в среща от 13-ия кръг на италианската Серия „А“, но въпреки това се върна на втората позиция във временното класиране. Футболистите на Карло Анчелоти бяха по-активни през целия мач, но така и не намериха пътя към вратата на „летящите магаренца“ от Верона. След ремито Наполи отново е втори с 29 точки и на една пред Интер, но на 8 зад лидера Ювентус. Киево остава на дъното само с 1 точка в актива си.

Нулево равенство се получи и в двубоя между Болоня и Фиорентина, които също разделиха по точка. След ремито Болоня остава под чертата в зоната на изпадащите, заемайки 18-о място с 11 точки. „Виолетовите“ от Флоренция са десети с 18 точки.

Емполи пък надви драматично гостуващия Аталанта с 3:2 в най-резултатния сблъсък от неделния следобед. Гостите от Бергамо поведоха с голове на Фройлер (33) и Хатебур (40), но Емполи върна едно попадение още преди почивката чрез Ла Гумина (42). Три минути преди това Капуто е изпуснал дузпа за домакините. През втората част в 77-ата минута Масиело от Аталанта си вкара автогол, а в последните секунди Силвестре (90+2) донесе трите точки за домакините. Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 84-ата минута Иличич получи директен червен картон. След успеха си Емполи е 17-и с 12 точки. Бергамаските са девети с 18 точки.

По-рано през деня Парма надви гостуващия Сасуоло с 2:1 след попадения на Жервиньо (6) и Бруно Алвес (25). Кума Бабакар (36) бе точен за гостите. Парма е на шеста позиция с 20 точки, а Сасуоло е осми с 19.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019