Наполи победи Гранада с 2:1 в 1/16-финален реванш в Лига Европа, но отпадна от турнира, след като загуби първата среща с 0:2. 

Още в 3-ата минута Пьотр Желински даде аванс на домакините, но Анхел Монторо (25) възстанови равенството с глава. В началото на второто полувреме Фабиан Руис (59) отново изведе неаполитанци напред в резултата, но до повече попадения не се стигна и Гранада се класира на исторически 1/8-финал в дебютния си сезон в евротурнирите.

Наполи започна стартираха отлично срещата. В 3-ата минута Тимуе Бакайоко се възползва от грешка на гостите в центъра и подаде към Пьотр Желински. Полякът напредна и с прецизен удар в долния десен ъгъл откри резултата.

Гранада успя да възстанови равенството в 25-ата минута. Димитри Фолке проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Анхел Монторо остана непокрит и с глава реализира в левия ъгъл. Това означаваше, че на Наполи са му необходими три попадения, за да отстрани испанския тим.

Силният натиск на домакините даде резултат в 59-ата минута. Лоренцо Инсиние изведе Фабиан Руис в наказателното поле, след което испанецът хладнокръвно реализира в долния ляв ъгъл.

До края на срещата играчите на Дженаро Гатузо пропиляха поне 5-6 положения и не успяха да стигнат до нов гол.