Наполи спечели Купата на Италия за четвърти път в историята си и за първи от 25 години насам. Отборът победи на финала шампиона Ювентус с 2:0. Това беше последният мач на легендата Алесандро Дел Пиеро за Старата госпожа. Двубоят се игра на препълнения “Стадио Олимпико“. Головете за Наполи реализираха Единсон Кавани от дузпа и Марек Хамшик.

Малко преди почивката Ювентус имаше претенции за дузпа срещу Клаудио Маркизио, но реферът Бриги не посочи бялото точка. През второто полувреме Наполи имаше тотален превес, пропуски направиха Хамшик, Лавеци и Кавани, както и Кампаняро и Джемаили. В 60-ата минута откъсналият се Лавеци бе повален в наказателното поле на Ювентус от вратаря Марко Сторари и съдията даде дузпа. Единсон Кавани реализира за Наполи, пращайки топката в обратния ъгъл на стража.

В 82-ата минута с отлична бърза контраатака Горан Пандев изведе отдясно Марек Хамшик, който влезе на скорост в наказателното поле и с плътен удар направи 2:0. В 90-ата минута влезлият като резерва Фабио Куалиарела удари с лакът Ароника и получи директен червен картон./БЛИЦ