Наполи победи Ювентус с 4:2 след дузпи (и 0:0 в редовното време) във финала за Купата на Италия, игран пред празни трибуни на "Олимпико" в Рим. Трофеят беше първи като треньор за наставника на "сините" Дженаро Гатузо и шести за клуба му в турнира.

Неаполитанците първи имаха възможност да открият резултата, но Лоренцо Инсиние удари гредата след статично положение в 23-ата минута. Ювентус владееше повече топката и притискаше съперника, но без резултат, докато "сините" отвръщаха с опасни контри. До края на полувремето Инсиние и Диего Деме се разминаха с гола, а Ювентус се отчете с претенции за дузпа след падане на Пауло Дибала в наказателното поле.

През втората част и двата тима започнаха да залагат на удари от дистанция, но попаденията липсваха. Аркадиуш Милик пропусна най-чистото положение в 72-ата, когато стреля над вратата от удобна възможност в наказателното поле. Политано и Инсиние пробваха да изненадат Буфон в последните минути, но без резултат и редовното време завърши при 0:0.

При 11-метровите удари от бялата точка Дибала и Данило се превърнаха в грешници за шампиона на Италия, пропускайки първите две дузпи (Бонучи и Рамзи вкараха след това), а за Наполи точни последователно бяха Инсиние, Политано, Максимович и Милик.

Winbet - победата е емоция! (18+)