Наполи победи с 2:1 Рома на "Олимпико" в може би най-интересния мач от 27-ия кръг на Серия "А".  Успехът на гостите дойде с попадения на Дрис Мертенс, докато за "вълците" се разписа Кевин Строотман.

Първото попадение на Мертенс бе в 26-ата минута, когато той получи прекрасен извеждащ пас от Марек Хамшик, озова се очи в очи с Войчех Шчесни и майсторски копна топката, изпращайки я във вратата на "вълците".

Второто полувреме започна лошо за домакините, които в 50-ата минута допуснаха втори гол. Негов автор стана отново Мертенс. Белгийският нападател бе изпуснат от отбраната на "джалоросите" и след чудесно подаване на Лоренцо Инсиние отляво направи резултата 0:2 с удар отблизо.

Рома успя да върне едно попадение, но чак в последната минута на срещата. Пероти проби отляво в 89-ата минута и с хубав пас намери полузащитника, който с прецизен удар изпрати топката в мрежата зад Пепе Рейна.

С този успех Наполи събра 57 точки и е трети в класирането, вече само на 2 точки зад втория Рома. "Вълците" пък остават на 7 точки зад лидера Ювентус.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"