Направилият невероятен фурор в Англия български вратар на Чарлтън Димитър Митов призна, че от дете обича да вкарва голове. 18-годишният страж стои здраво стъпил на земята, въпреки че заради феноменалния си гол за юношите на Чарлтън срещу връстниците им от Ковънтри (2:1) може да стане рекордьор в Книгата на Гинес. В момента в книгата на рекордите на Гинес е вписано попадението на Асмир Бегович от Сток Сити. През 2013 година босненецът вкарва от 91,9 метра на Саутхемптън още в 4-ата минута, а срещата завършва 1:1. От Чарлтън проучиха в детайли попадението на Митов и изпратиха заявка до Гинес. Лондончани посочват, че юношата на Чавдар (Етрополе) е отбелязал от 92 метра, което е световен рекорд. Митов иска да продължи да се развива и един ден мечтае да пази за гранда Манчестър Юнайтед.

„Преди срещата треньорите ни дадоха изрично указание да не предприемаме излишни рискове. В ситуацията, когато ми върнаха топката, веднага ми изскочиха тези думи и аз просто я изритах напред с всичка сила. Нямах друг избор, но за радост имах доста късмет. Все още не мога да повярвам какво се случи. Фактът, че имам шанс да вляза в историята, е просто страхотен. Но се опитвам в момента да не мисля за това. В събота имаме много важен мач. Ако не паднем, ще станем шампиони. Все пак дори и да не счупя рекорда съм горд от факта, че успях да вкарам попадение”, коментира пред „Стандарт” Митов своето фамозно попадение.

„Помня как като дете винаги се събирахме да ритаме на едно игрище близо до реката (б.р. край Дунав, защото е израснал в Козлудуй). Тогава винаги играех като нападател. От първия ми допир с топката обичам да вкарвам голове. В началото, като започнах да тренирам, бях нападател. Един ден си говорихме с баща ми Веселин. Той ми каза, че ако искам да стане нещо от мен в професионалния футбол, то трябва да стана вратар. Реших да го послушам и нещата за момента се развиват идеално за мен”, допълва младият страж.

„Радвам се, че имам такъв договор (б.р. професионален). Аз и в момента често тренирам с мъжете. Няколко пъти бях на скамейката. Силно се надявам от лятото да бъда основна част от отбора. Още в първите няколко месеца, след като пристигнах, Светльо Тодоров дойде на една тренировка, за да се види със старите си приятели. Тогава говорихме с него. Той ми обясни, че Чарлтън е едно прекрасно място. Светльо ми каза, че хората тук не са дръпнати. Те са готови да направят всичко за теб, стига да им имаш доверие”, казва още Митов, който е фен на ЦСКА в България и иска един ден мечтата му да пази за Манчестър Юнайтед да се сбъдне.

Голът на Димитър Митов: