Феновете на Манчестър Сити недоволстваха от изявление на Хосеп Гуардиола, пишат британските медии. Преди дни мениджърът на "гражданите" изрази разочарованието си, че прекалено малко привърженици са подкрепили тима на стадиона при домакинството на Фулъм (4:0) за Купата на Англия - 39 223 зрители при капацитет от 55 000.

Реакцията не закъсня и тя дойде от генералния секретар на официалния фенклуб на Манчестър Сити Кевин Паркър.

“Не стига, че се чувстваме несправедливо критикувани от другите отбори, а сега трябва и нашият мениджър да ни напада. Разочарован съм и не разбирам какво искаше Гуардиола да постигне. Той само помага на критиците ни, които твърдят, че стадионът ни е празен. Това наистина ме дразни”, заяви Паркър.
 
“Предполагам, че Пеп не е наясно какви трудности имаме откъм намирането на пари. Гуардиола трябва да приеме факта, че ние сме обикновени хора от работната класа, които харчат доста от средствата си за футбол. И да спре да ни критикува. Този мач срещу Фулъм беше от 13:00 часа и за мнозина беше трудно да стигнат до стадиона по това време. Освен това беше излъчван пряко по ВВС. 
 
Отделно феновете си бяха купили билети както за реванша срещу Манчестър Юнайтед за Купата на Лигата, така и за сблъсъка с Реал Мадрид в Шампионската лига. И да - билетите за срещата с Фулъм не бяха скъпи, но пак означаваха допълнителни средства, защото не са част от сезонните пропуски. 
 
Обичам Пеп и смятам, че идването му в Сити е най-хубавото нещо, което се е случвало на клуба от футболна гледна точка. Но такива думи само ще отдръпнат запалянковците, които и без това работят здраво, за да могат да си плащат билетите”, категоричен е Паркър.