Напрежението между Реал (Мадрид) и Португалия расте всеки изминал час. Причината е в контузия на носителя на „Златната топка“ Кристиано Роналдо. Както е известно, лидерът на „мореплавателите“ е под въпрос за Световното първенство, тъй като не е възстановен от контузия.

Лекарите на Португалия обявиха, че той ще играе в Бразилия, което пък накара в Мадрид да настръхнат. Каква ще бъде цената на неговото участие на Мондиала, питат в Испания. Притесненията идват от евентуална нова контузия на Кристиано, тъй като не е възстановен напълно. Това може да го извади от игра за дълго време и Карло Анчелоти да не може да разчита на него следващия сезон.

Роналдо има няколко здравословни проблема – мускулен, с коляното, а отскоро и със сухожилие. Усилието, което положи на финала в Лисабон, може да е довело нещата на границата на скъсването, скачат от Португалия. „Мореплавателите“ са на мнение, че в Реал е трябвало да вземат мерки доста по-рано, а не да претендират сега за такива.

„Няма да рискуваме здравето на никого“, твърди селекционерът Пауло Бенто. Но при спортната злоба на Роналдо и желанието му да играе, едва ли селекционерът ще го спре.