Слабият старт на сезона за Милан и очакваната смяна на треньора Марко Джампаоло са на път да отприщят огромен скандал в един от най-успешните клубове в Италия и Европа.

Най-големият фаворит за треньорския пост е Стефано Пиоли, въпреки появилите се информации в Португалия за Жозе Моуриньо. Днес 53-годишният бивш наставник на Парма, Палермо, Лацио, Интер и Фиорентина трябва да има среща с управата на „росонерите“.

Феновете на Милан обаче са твърдо против Пиоли. В социалните мрежи се появиха много публикации с хаштаг #PioliOut. Повечето коментари на тифозите там обаче са насочени към заемащите директорски постове в клуба легенди на „росонерите“ Паоло Малдини и Звонимир Бобан.

Малдини в момента е технически директор на „червено-черните“ от Милано, а Бобан, който днес става на 51 години, е главен шеф по футболните въпроси.

В последните дни имаше информации, че Милан преговаря с бившия треньор на Интер Лучано Спалети. Гологлавият специалист обаче не успя да разтрогне договора си с „нерадзурите“. Въпреки че беше отстранен от треньорския пост на 30 май, 60-годишният Спалети все още е в договорни отношения с Интер. В Италия редовно треньорите се сменят, но без да се уволняват. Затова и често пъти един и същи специалист в рамките на един или два сезона по два-три пъти застава начело на даден отбор.

Милан в момента е на 13-о място в Серия „А“ с девет точки, след три победи в седем мача от началото на сезона. „Росонерите“ са на три точки пред зоната на изпадащите и на девет зад градския си съперник Интер, който е втори в подреждането на шампионата.

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020