Президентът на БФС Борислав Михайлов попадна в неприятна класация. Бившият вратар на националния отбор е нареден сред десетте най-големи трансферни провала на английския Рединг.
 
Михайлов се присъедини към „роялистите“, тогава във втора дивизия, през 1995 г., като за него бяха платени 800 000 паунда на „Ботев“ (Пловдив). Вратарят обаче изигра само 24 мача за Рединг за две години, тъй като получи няколко контузии.
 
Класацията на трансферните провали на Рединг е съставена от местното издание „Get Reading”. В листата са още Ройстън Дренте, Емерс Фае, Грег Халфорд, Шон Евънс, Даниел Карисо, Мас Сар, Шоун Гоутър, Петер ван дер Кваак, Карл Асаба и Пол Брейсън.
 
„Има легенда относно привличането на българския вратар. Показано му е видео от участието на Рединг в загубения финал за влизане във Висшата лига и Михайлов решава, че клубът винаги играе пред пълни трибуни на „Уембли“. Сигурно е било голяма изненада за него да види, че тимът домакинства на старомодния „Елм Парк“. Той не остави никакви следа в Рединг, тъй като беше постоянно контузен и изигра само 24 мача за два сезона“, пише изданието.
 
Към момента читателите на изданието считат, че най-големият трансферен провал на клуба е Емерс Фае, събрал 41% от гласовете. Втори е Ройстън Дренте с 20 %. Борислав Михайлов дели третото място с Грег Халфорд, като и двамата имат по 10%.