Защитникът на Уест Хям Калъм Дейвънпорт се бори за живота си, след като в петък вечерта е бил наръган в двата крака при нападение над него и майка му в дома й, пише “Нюз ъф дъ Уърлд”.

Според изданието нараняванията са толкова сериозни, че бившият младежка национал на Англия може да загуби единия си крак. Следващите 48 часа са определени като критични за Дейвънпорт, чиято съпруга е бременна в седмия месец с второто им дете.
 
Нападателите се засегнали главна артерия, което е причина за голяма загуба на кръв от страна на футболиста. Вчера хирурзите са се борили в продължение на 4 часа, за да спасят живота му. Била е извършено сериозно преливане на кръв, а за момент е бил включен и на живото-поддържаща машина. Майката на Дейвънпорт, 49-годишната Ким Стъпъл, също е била със сериозни прободни рани в стомаха.
 
Източници на “Нюз ъф дъ Уърлд” твърдят, че в къщата, която Калъм купил за майка си, била и 28-годишната му сестра Кара. Предполага се, че футболистът се скарал със сестра си заради нейната компания. Малко след това той бил нападнат от двама мъже въоръжени с ножове.
 
Схватката се пренесла на улицата и е била прекъсната от повиканите полицаи. Снощи от властите са разкрили, че по случая има арестувани двама младежи, на 19 и 25-годишна възраст.
 
Преди две години Калъм, който се присъедини към Уест Хям от Тотнъм, имаше счупване на гръбначна кост, след като пострада при сблъсък на терена. През миналата седмица той бе обект на трансферен интерес от страна на Нотингам, който искаше да го вземе под наем./БЛИЦ