Бившият български национал и футболист на Амкар (Перм) Георги беше обявен за най-добрия изпълнител на дузпи в историята на руската Висша лига. Юношата на Локо (София) изкара над 10 години в руския тим. За този период изпълни 17 дузпи за Амкар и вкара всичките.

Втори в класацията на изданието се нарежда аржентинецът Алехандро Домингес. С екипите на Рубин (Казан) и Зенит (Санкт Петербург) нападателят изпълни 14 дузпи и също като Пеев вкара всичките. Трети с 10 гола от 10 дузпи е  бившият левскар Жоазиньо.

"Тези спомени са хубаво нещо за мен. Всяка седмица тренирах дузпи и фаулове, за да ставам добър. Преди всеки удар исках да бъда спокоен и съсредоточен, за да видя топката в мрежата на противниковия отбор. Вероятно всички голове от дузпи са важни, защото бяха или победни или изравнителни", каза Георги Пеев.

В представянето му се подчертава, че той е част от постсъветския футбол още от 2001 г., когато преминава в Динамо (Киев). В Украйна Георги рита и за Днепър, преди в началото на 2007 г. да бъде купен от Амкар. С екипа на тима от Перм българинът стига до финал в турнира за купата на Русия, 4-о място в класирането и играе в евротурнирите. Във Висшата лига има 235 мача с 41 гола и 40 асистенции. 5 пъти е футболист №1 на годината в Пермския край.