Коронавирусът атакува цял свят, а една след друга страните вземат мерки за справяне със ситуацията. В това число влиза и Чехия, където правителството се събира извънредно днес и се очаква да постави цялата страна под карантина. По горещата тема БЛИЦ се свърза с нападателя на Карвина Стивън Петков, който разказа какво е положението там.

"Преди малко бях до магазина. Забелязах, че доста храни са изчерпани, а по улиците почти няма хора. Явно се запасяват. Все още не е обявено извънредно положение и карантина, но хората вземат мерки. Като цяло случаите с коронавирус са в района на Прага, а ние сме доста далеч, почти до границата с Полша", започна Петков пред БЛИЦ.

"Първенството ни е спряно първоначално за три кръга. Ако ситуацията не се промени, тогава ни казаха, че ще бъде прекратено. Ще видим как ще се процедира през това време. Към момента ни казаха, че трябва да тренираме на групи от понеделник. Събота и неделя бяхме в почивка. Говори се, че ще ни пуснат, за да си стоим по домовете", продължи юношата на Левски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На въпрос дали са тествани за вируса и дали ще бъдат пуснати да се приберат по родните места, той отговори така:
"Към този момент не сме минавали тестове, но аз съм твърдо "за" да се случи това. Все пак, ако има някой заразен и пръска зараза по другите? Колкото до прибирането - малко е сложно. Казаха, че чужденците ще могат да се приберат, но границите са затворени. Аз пътувам с кола, а ако тръгна към България, не знам как ще успея да премина три граници. От друга страна клуба няма никаква полза от нас, ако не се играят мачове и се спре първенството".

"Не съм притеснен лично за себе си, така или иначе си стоя повече вкъщи. Следя постоянно какво се случва в България. Имам български телевизии тук. От една страна е добре, че като съм далеч, примерно аз, не мога да бъда опасност за бабите и дядовците ни. От друга страна, така като съм далеч, не мога да им помогна по никакъв начин, ако имат нужда. Надявам се скоро всичко да премине и да се върнем към нормалния живот. Нали целият свят иска да живее в онлайн? Ето сега им се отдаде тази възможност", завърши Стивън Петков.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ОЩЕ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!!!