Бившият младежки национал на България Стефан Велков смени клубната си принадлежност и подписа с германския третодивизионен Юрдинген, където е играл един от героите ни от Мондиал 1994 в САЩ Златко Янков. Юношата на Славия игра през последния сезон в холандския втородивизионен тим Ден Бош, а за кратко бе преотстъпен и елитния Валвайк. За изминалите два сезона във второто ниво на холандския футбол Велков има 41 мача и 3 гола, а в елита запис 3 срещи.

На 23 февруари 23-годишният централен защитник дебютира за мъжкия национален тим в приятелски срещу Беларус при загубата с 0:1 в Софи.

"Стефан Велков беше един от най-добрите централни защитници във Втора дивизия на Холандия, а също така името му беше и много популярно сред специалистите там. След дебюта му в националния отбор на неговата страна, ние с удоволствие ще му помогнем да се развие по-нататък. Той ще даде на защитата ни допълнителна стабилност", казва изпълнителният директор на тима от град Крефелд Николас Вайнхарт.

„С нетърпение очаквам следващата стъпка в кариерата си, вече в Германия и в Юрдинген. Надявам се, че мога да допринеса с качествата си и да се развивам тук", сподели Велков пред официалния сайт на новия си тим. Той е вторият българин, който ще носи синьо-червената фланелка на тима след Златко Янков, играл там през сезон 1995/1996. Тогава обаче основен спонсор на отбора бе фармацевтичната компания "Байер", а клубът носи името Байер (Юрдинген).

Юрдинген завърши на 13-о място от 20 отбора в германската Трета лига, но амбициите на тима тази година са по-високи. Отборът играе в Бундеслигата от 1976 до 1996 година. След това обаче стига до четвърта лига.