Бившият юноша на Славия Ивайло Марков, който през тази година направи изненадващ дебют за националния отбор на България, вече е свободен агент. 26-годишният защитник се раздели с елитния румънски УТА Арад точно преди Нова година.

„Благодарим на Ивайло Марков. Неговият договор беше прекратен. Желаем му успех в бъдеще и му благодарим за положените усилия с екипа на УТА“, съобщи клубът от Арад.

Марков подсили румънския тим през лятото, но от началото на сезона взе участие в общо седем мача (пет за първенство и два за Купата). Той е шестият футболист, който в последните дни се разделя с УТА Арад. Преди него треньорът Мирча Редник освободи Марко Роганович, Александър Вученович, Кивон Лейдсман, Фредерик Холст и Каталин Карп.

През кариерата си Ивайло Марков е носил екипите на Славия, Сливнишки герой, Локомотив (Пловдив), Царско село, Дунав, Черно море, Апоел (Хадера) и Подбескидзе (Биелско-Бяла).

На 27 март 2023 г. той дебютира за националния отбор на България при загубата с 0:3 като гост на Унгария в европейска квалификация. Дни по-рано той изненадващо беше обявен сред повиканите играчи от тогавашния селекционер Младен Кръстаич.