Българският младежки национал Александър Колев се очаква да заиграе в Холандия след нова година, съобщава в днешното си печатно издание вестник "Хет Лаатсте Нюс". 20-годишният нападател, който защитава екипа на Десел в белгийската втора дивизия, може да се озове в Камбуур (Льоварден).

Софиянецът е продукт на школата на Десел, а от миналата година играе и за мъжкия тим, изкачил се от трета във втора лига. Това лято пък за първи път беше призован и в младежкия отбор на България от селекционера Михаил Мадански, който се изказа позитивно за представянето му в контролите досега.

Високият Колев може да играе като ляв външен халф, а също така и като централен нападател. Договорът му с Десел изтича през лятото на 2013-а година, но Камбуур ще се опита да го вземе срещу минимална сума още тази зима.

След 14 години извън елита на Холандия, ръководството на Камбуур ще се опита да върне тима при най-добрите. В момента "жълто-сините" са на 5-о място с 31 точки и мач по-малко. През 2009-а и 2010-а Камбуур игра финал на плейофите за влизане, но загуби и в двата случая.


2_7.JPG