Младежкият национал Димитър Папазов направи отличен дебют за Примаверата на Болоня, след като се разписа за равенството 1:1 с Интер като гост в първия кръг на италианския шампионат за играчи до 20-годишна възраст.

18-годишният Папазов реализира за Болоня точно преди почивката. Той скочи най-високо при центриране от корнер на Томазо Равальоли и с глава не остави шансове на стража на "нерадзурите" Алесандро Калигарис. Десетина минути по-рано домакините от Интер бяха повели чрез Даниеле Кието.

Българският футболист игра цял мач за Примаверата на Болоня, като получи жълт картон в течение на двубоя. За представянето си Папазов, който може да бъде ползван както като ляв защитник, така и като централен, получи много висока оценка от старши треньора Клаудио Ривалта.

"Папазов, както и другите момчета, изигра добър мач. Определено силно представяне като за дебют в Италия. Ние трябва да гледаме на него като на ляв защитник, който обаче днес се наложи да играе като централен заради кадровите ни проблеми. Щастлив за гола, който вкара, както и за представянето му, от което личеше качество", каза Ривалта пред „Болоня Спортс Нюз“.

Димитър Папазов премина в Болоня преди един месец с трансфер от Ботев Пловдив. Като част от сделката първите отбори на двата клуба ще проведат контролна среща на "Колежа" през следващата година.