Българският национал Симеон Петров изигра първи си мач като титуляр в полската Екстракласа. Това се случи при домакинското нулево равенство на Шльонск (Вроцлав) срещу опашкаря Пушча (Неполомице). Срещата беше част от 25 кръг на първенството.

Симеон Петров, който през зимния трансферен прозорец премина от ЦСКА 1948 в Шльонск, игра в центъра на защитата заедно с другия български национал в състава на тима от Вроцлав – Алекс Петков.

Двамата останаха на терена до края на двубоя, а в 52-ата минута Петров получи жълт картон. За Пушча (Неполомице) без смяна игра бившият молдовски защитник на Локомотив (Пловдив) и Царско село Артур Крачун, който в края също получи официално предупреждение.

В 21-ата минута Алекс Петков събори в наказателното поле нападателя на гостигте Камил Заполник и съдията Карол Арис отсъди дузпа, но след това промени решението си след намесата на ВАР.

Три минути преди почивката Петков имаше шанс да се разпише. Той с глава засече центриране на Нахуел Лейва и стреля точно във вратата, но стражът Оливиер Зих направи отлично спасяване.

Домакините от Вроцлав имаха тотално надмощие на терена през втората част, но не успяха да стигнат до гол, въпреки че подложиха вратата на съперника на канонада от изстрели.

С това равенство Шльонск (Вроцлав) събра актив от 46 точки и заема второ място в класирането, изоставайки на две точки от лидера Ягелония (Бялисток), който спечели с 2:0 гостуването си на Радомиак (Радом). Спечелената точка помогна на Пушча (Неполомице) да излезе на 15-о място с 24 точки, на една пред зоната на изпадащите.