Вратарят Пламен Илиев ще продължи кариерата си в румънския гранд Динамо (Букурещ). Това обяви изпълнителният директор на „кучетата“ Юлиу Мурешан по време на пресконференция, на която бяха представени четирима нови играчи.

„Пламен Илиев подписа! Пристига утре вечер“, заяви шефът на Динамо (Букурещ) при презентацията на Габриел Торже, Козмин Матей, Константин Ника и Разван Попа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Както е известно, 29-годишният Илиев на 27 август официално прекрати договора си с Лудогорец. Като играч на „орлите“ националът спечели три шампионски титли и една Суперкупа на България.

Това ще бъде трети румънски отбор в кариерата на Пацо Тигъра. В периода 2015-17 той беше част от Ботошани, а в следващите два сезона игра за Астра (Гюргево), с който стигна до финал за купата на Румъния, но отстъпи на Волунтари след изпълнение на дузпи.

Динамо (Букурещ) в момента заема 14-о място в класирането на румънската Лига 1. След седем изиграни мача „кучетата“ имат актив от едва 6 точки, на две пред пред предпоследния Газ Метан Медиаш и на четири пред опашкаря Академика (Клинчени).