Емилиан Палийски стана голмайстор на два зимни турнира в зала в Германия, които спечели заедно с отбора на Елтерсдорф. И двата бяха в Ерланген Брюк. В първия, роденият в Пазарджик юноша на ЦСКА заби 5 попадения в 6 мача, а във втория опъна мрежите шест пъти.

Палийски вкара важни голове във финалните срещи. От вчера той тренира постоянно с мъжете на Елтерсдорф, след като досега бе част от резервния състав. Отборът се подвизава в регионална лига под 3-та Бундеслига, в която играе с вторите формации на Байерн (Мюнхен), Нюрнберг, Мюнхен 1860, Гройтер Фюрт и т.н. През миналия сезон нападателят играеше в Нойщад.

Роденият на 27 август 1994 година Палийски започва подготовка с предишния си тим, тренира и при мъжете, но отказва професионален договор и приема предложение на близкия Елтерсдорф заради по-добрата перспектива. "Мъжкият тим е в по-добра лига от този на Нойщад и тук се обръща много голямо внимание на юношите. Ако някой се представя добре, веднага го вземат в първия състав и му дават шанс", обясни Емо пред Viasport.bg.