Българският бизнесмен Даниел Димов бе изгонен от Тур, съобщава местната преса. Българинът притежава авиокомпания, а нейното лого трябваше да грейне на екипите на втородивизионния тим. Това доведе до куриозната ситуация от Тур да поръчат нови екипи часове преди срещата с Нанси (1:3).

Според президента на Тур Жан-Марк Етори раздялата е резултат от "разлика в целите", но френските медии изтъкват, че истинската причина е отказът на Димов да даде обещаните 50 000 евро за спонсорство.

Българинът се озова в Тур чрез комапния, която бе наета да търси спонсори на клуба. До момента той така и не бе подписал договор, макар логото на компанията му веднага да се появи на стадиона.

Френските медии изтъкват, че думите на Димов често се разминават с реалността. Наскоро той обяви, че има намерение да спонсорира първодивизионния Лил. Преди това твърдеше, че е акционер в "Ботев" (Пловдив), но "канарчетата" категорично отрекли подобно нещо и връзка с Димов през последните 3 години. Бизнесменът претендираше, че преди да отиде в Тур през декември миналата година, е контактувал с друг френски тим - Руан. От там обаче уточниха, че разговорът е бил само 10 минути и е прекратен, защото Димов не "вдъхвал доверие". В списъка с отборите, на които е помагал, е и Диеп, но местните твърдят, че не са чували за този човек.