По-лоша голова разлика остави българските национали Алекс Петков и Симеон Петров със сребърните медали в полската Екстракласа. Двамата играха цял мач за Шльонск (Вроцлав) при победата с 2:1 над Ракув (Ченстохова).

Успехът обаче не беше достатъчен, тъй като Ягелония спечели домакинския си двубой от последния 34 кръг с 3:0 над Варта (Познан). Така тимът Бялисток финишира на първо място с 63 точки, колкото има и Шльонск, но с +32 голова разлика. Съотношението на вкараните и получените попадения през сезона за тима от Вроцлав е +19. Освен това Ягелония има по-добри показатели в директните двубой, също заради повече отбелязани голове (победа с 3:1 и загуба с 1:2).

Анте Църнац даде аванс на Рокув (Ченстохова) в 18-ата минута на домакинския двубой срещу Шльонск. Тимът от Вроцлав обърна през втората част. Ерик Еспозито изравни в 49-ата минута, а Науел Лейва беше точен от дузпа в 75-ата. Три минути по-късно Алекс Петков получи жълт картон.

Второто място в класирането означава, че Шльонск ще играе в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите, където ще се включи от втория кръг и ще бъде сред непоставените.