Нов раздор между наследниците на Марадона ще се превърне в поредното съдебно дело за разпределение на богатството на легендарния футболист.

Бившата съпруга на Дон Диего и майка на сина му Диегито Фернандес - Вероника Охеда, е подала жалба за изземването на уникалния пръстен на световния шампион от 1986 г.

Бижуто, оценявано на 300 000 долара, беше в неизвестност след смъртта на Марадона на 25 ноември 2020 г.

„Говорих с Монона, готвачката на Диего. Тя ми каза къде е пръстенът. Бил е поставен в кутия, заедно с други бижута, която лично е предала на една от дъщерите на Марадона. Сега е при Джанина“, заяви Марио Баудри, който е адвокат на Вероника Охеда.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Подали сме иск в съда, с който настояваме тези скъпоценности да бъдат предоставени и да бъдат включени в делото за разпределение на наследството. Сега очакваме първо решението на съдията по жалбата ни за въпросната кутийка, тъй като Джанина отказва да е предостави“, допълни Баудри.

Пръстенът, който е поредната ябълка на раздора сред наследниците на Марадона, е подарен на Дон Диего в Беларус през лятото на 2018 г. Тогава той беше представен като президент на Динамо (Брест).

Легендарният футболист много е харесвал пръстена и рядко го е свалял от пръста си. Той често е можел да бъде видян на ръката му по време на мачовете на Химнасия ла Плата, където Марадона беше треньор до последните дни от живота си.